30.03.2021

Aarre helpottaa taloyhtiön arkea

T_PLACEHOLDER_IMAGE

Hyvä isännöitsijä on taloyhtiön arjen tukipilari. ”Yhteistyö Aarre Isännöinti Oy:n kanssa sujuu juuri niin kuin pitääkin”, Asunto Oy Pohjoiskaari 41:n hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Lehto sanoo.

Vuonna 1963 käyttöön otettu, kolmikerroksinen kerrostalo kylpee kevätauringon paisteessa Helsingin Lauttasaaressa. Nyt on helppo hymyillä, sillä pienehkössä yhden rapun ja 15 asunnon taloyhtiössä on tehty viime vuosina isot peruskorjaukset linjasaneerauksineen.

Vuonna 2017 toteutetun putkiremontin yhteydessä uusittiin myös sähköt ja tietotekniikkayhteydet. Samalla rappukäytävää ehostettiin, pihaa asfaltoitiin ja kellarikerroksen vanhat kanaverkkokopit päivitettiin ajanmukaisiksi. 

Helppo valinta 

Haastavan remontin jälkeen taloyhtiö lähti hakemaan uutta isännöintitoimistoa. ”Kilpailutimme muutaman toimiston ja halusimme optimoida isännöinnin kustannukset sekä vaikutukset taloyhtiön vuosibudjettiin”, Veli-Matti kertoo.

”Aarre Isännöinti Oy tuli valituksi, koska yritys koettiin sopivankokoiseksi ja yksilöllistä palvelua tarjoavaksi. Saimme heti Aarteesta hyvän ja luotettavan yleisvaikutelman, joten valinta oli lopulta helppo.”

”Aloitimme Aarteen kanssa vuonna 2018 ja homma on toiminut alusta asti mallikkaasti. Yhteydenpito sujuu jouhevasti, koska sähköinen asiointi toimii 24/7. Tämä on erittäin kätevää, koska kaikki taloyhtiömme osakkaat eivät asu talossa”, Veli-Matti tuumii.

Homma toimii

Hallituksen puheenjohtajana 15 vuotta toiminut Veli-Matti on tyytyväinen taloyhtiön tilanteeseen. Isot remontit ovat takana, joten tulevina vuosina pärjätään vähemmällä. Erityisen tyytyväinen Lehto on siihen, että isännöitsijän kanssa homma toimii.

As. Oy Pohjoiskaari 41:llä on Aarre Isännöinnin kanssa ns. aktiivisen hallituksen toimintamallisopimus. Tämä tarkoittaa sitä, että taloyhtiö vastaa itse aktiivisesti pienistä kunnostustöistä ja toimenpiteistä. 

”Olemme vuosien saatossa tottuneet tekemään taloyhtiönä aika paljon itse, joten tätä toimintatapaa oli luontevaa jatkaa”, Veli-Matti toteaa.

Aina tukea ja apua  

Arki hallituksen puheenjohtajana on Lehdon mukaan varsin kiireistä silloin, kun käynnissä on paljon projekteja. Kun kaikki on kunnossa, silloin myös puheenjohtajan kiireet hellittävät.

”Arjen pyörittämisessä isossa roolissa on luotettava ja aktiivinen isännöitsijätoimisto, joka tietää koko ajan, missä mennään ja josta saamme aina tarvittaessa tukea ja apua. Hyvä isännöinti helpottaa niin hallituksen työskentelyä kuin hallituksen puheenjohtajan työtä.”

Isännöintiyhtiössä taloyhtiö arvostaa erityisesti sitä, että hallinto rullaa kokouskäytäntöineen, tilinpäätöksineen, taloudenpitoineen ja talousarvioiden laskemisineen. 

Homma hanskassa

Vaikka isot remontit onkin tehty, taloyhtiössä riittää aina puuhaa. As. Oy Pohjoiskaari 41:n seuraaviin kunnostustöihin kuuluvat mm. ulko-ovien vaihto ja sadevesijärjestelmien saneeraus. Ikkunakarmien kuntoa tarkastellaan ja ulkosivun pintamateriaaleja päivitetään tarpeen mukaan. Jossain vaiheessa ajankohtaiseksi tulee kattoremontti. 

”Aarre Isännöinti pitää tilanteen hanskassa ja tiedämme koko ajan, missä mennään. Kahden ja puolen vuoden kokemuksella voin suositella. Kun kaikki perusasiat ovat kunnossa, meidän ei tarvitse murehtia mistään”, Veli-Matti summaa.

Videot

Asiakaspalvelu

asiakaspalvelu@aarre.com

Vastikevalvonta
vastikevalvonta@aarre.com

Puh. 020 198 6700

Puhelinpalvelumme on avoinna
ma klo 13-15, ti-to klo 9-12 ja 13-15, pe klo 9-12

Henkilökohtaiset tapaamiset toimistollamme pyydämme ystävällisesti sopimaan ennakkoon.